Hogyan használjuk az AC Charger töltőt

Kompatibilitás járművekkel

A készülék kompatibilis minden gyártó elektromos és plug-in hibrid járműveivel, amelyek az európai szabvány szerint vannak felszerelve IEC 62196, Type 2, Mennekes, konektorral.

Alapvető funkciók és vezérlők

A hatékony használat érdekében a töltő késleltetett töltési kezdéssel rendelkezik. Ennek köszönhetően kihasználhatja az alacsony tarifa olcsóbb díjait, vagy befolyásolhatja járműve töltésének befejezési idejét.

A töltő hálózatra történő csatlakoztatása után a kijelző bal alsó sarkában az alapértelmezett 0 h érték jelenik meg, amely a TIME gombbal fokozatosan, 1-9 órás lépésekben növelhető. Egy következő megnyomás az értéket nullára állítja. A beállított késleltetett indítási idő visszaszámlálása a 2-es típusú (Type 2) csatlakozónak a járműhöz való csatlakoztatásával indul.

A maximális áramkorlát funkció a töltési teljesítmény beállítására szolgál. A töltő hálózatra csatlakoztatása után a kijelző bal oldalán az alapértelmezett 16 A-es érték jelenik meg, amely az AMPS gombbal 6-16 A-es lépésekben módosítható. Az elosztó hálózat elégtelen teljesítménye, megszakító általi korlátozása esetén, vagy ha egy adott megszakítóra egyszerre több fogyasztó is csatlakozik, a maximálisan felvett áramot célszerű csökkenteni. Az értéket egyeztesse az elektromos csatlakozás kezelőjével, és a töltés megkezdése után várja meg, amíg a beállított töltési teljesítmény elindul a járművön.

A kijelző elrendezése az alábbi ábrán látható.

SECTRON töltő kijelző

A töltő megjegyzi az átvitt energia értékét a kijelző jobb felső sarkában még az áramforrásról való leválasztás után is és az értéket minden következő töltési ciklussal hozzá adja (maximum 999,99 kW.h értékig).

Az érték törléséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a TIME gombot. Ez újraindítja az eszközt, és alaphelyzetbe állítja a számlálót.

Az újraindítás után az érték nullától a következő visszaállításig újra betöltődik.

A töltési folyamat leírása

A töltő használatakor fokozottan ügyeljen a kábel kezelésére. A kábelt úgy tárolja, hogy az ember ne tudjon megbotlani benne, vagy egy járművel  elgázolni.

  1. A töltő aktiválásához csatlakoztassa a piros CEE csatlakozót a megfelelő CEE 400 V, 5 pin csatlakozóaljzathoz.
  2. Állítsa be a maximális áramkorlátozás és a késleltetett töltésindítás szükséges paramétereit.
  3. Csatlakoztassa a fehér-fekete IEC 62192, 2. típusú Mennekes csatlakozót a megfelelő járműaljzathoz.
  4. A töltés azonnal megkezdődik, vagy a késleltetési idő lejárta után.
  5. A töltés befejezéséhez kövesse a járműre vonatkozó utasításokat. Először csatlakoztassa le a csatlakozót a járműről.
  6. Jegyezze fel a járműbe szállított energiát kWh-ban, és húzza ki a piros csatlakozót a hálózatból.

A töltési folyamat leírása

A töltési história megtekintése

Az egyes töltések átvitt energiájának értékeinek megjelenítéséhez be kell lépnie a memória szakaszba.

Ha a töltőt leválasztja az áramforrásról, nyomja meg és tartsa lenyomva az AMPS gombot. Csatlakoztassa a töltőt az elektromos aljzathoz. Tartsa lenyomva a gombot, amíg a "Check" meg nem jelenik a kijelzőn. A gomb elengedése után egy képernyő jelenik meg a kijelzőn a jármű akkumulátorára átvitt energia összértékével „Cumulative Power”. Ez az érték megegyezik az alapképernyőn töltési módban látható átvitt energia értékével.

A „Cumulative Power” képernyőről a TIME  gombbal át lehet váltani a "Power record" képernyőre, ahol az egyes töltési ciklusok listája látható az átvitt energia értékeivel. A töltési ciklusok listájában a TIME gombbal lapozhatunk.

A tárolt értékek visszaállítása a memóriából

Mindig azon a képernyőn törli az értékeket, ahol törölni szeretné az értékeket!

A kumulatív teljesítmény (Cumulative Power) törléséhez tartsa lenyomva az AMPS gombot hosszabb ideig. A kijelző villogni kezd, és egy nulla érték jelenik meg.

A töltési históriát (Power Record) törölheti, ha hosszan lenyomva tartja a TIME gombot. A töltési história törlődik.

Ha leválasztja a töltőt a forrásról, majd újra csatlakoztatja, visszatér a töltési beállítások alapmódjába.

Teljes energia képernyőTeljes energia képernyő

Jednotlivé nabíjacie cykly
Töltési ciklus história képernyő