Mennyi a wallbox ára?

Gyakori kérdés, amit a vásárlók keresnek, hogy mennyibe kerül egy wallbox. A wallbox  árát elsősorban a kialakításától függ. Ez pedig lehet a töltési pontok száma vagy a kábel hossza és típusa.

Egy aljzattal ellátott wallbox olcsóbb lesz, mint egy beépített kábellel ellátott wallbox. És egy wallbox, amely lehetővé teszi két jármű egyidejű töltését (DoubleBox), drágább lesz, mint az egy kimenettel rendelkező wallbox. Az árat az is meghatározza, hogy a wallbox csak az alap töltési funkciót tartalmazza, vagy töltéskezelő rendszerrel (SMART változat) van felszerelve.

Mennyi a wallbox ára?

Wallbox modellek aljzattal és kábelekkel

Mennyibe kerül egy wallbox

Egyszerűen fogalmazva, a wallbox ára áfa nélkül 660 és 900 euró között mozog egy töltőponttal rendelkező wallbox esetén és 1300 és 1750 euró között áfa nélkül a Doublebox (két töltőponttal rendelkező wallbox) ára. A kiterjesztett funkciókért, mint például a Cloud távvezérlésre és felügyeletre való használata vagy az OCCP protokoll, további 545 eurót kell fizetnie az alapmodellekhez. 

Wallbox vásárlásakor ez a végső ár vagy még  valami mást is kell fizetnem?

CA wallbox ára a weboldalon feltüntetett árral végleges. De számolni kell azzal, hogy ha a garázsban nincs meg a szükséges villanyszerelés a kényelmes otthoni töltéshez, akkor itt is be kell fektetnie. Az építési felkészültség része egy megfelelően méretezett elektromos kapcsolótábla, vagy egy második, csak töltési célú kapcsolótábla beszerzése, amelybe mellékárammérőt, megszakítót és az épület túlfeszültségvédelmét biztosító megszakítót építenek be.

A következő lépés a wallbox megfelelő helyének kiválasztása, és idáig el kell vinni a CYKY 5×2,5 vagy CYKY 5×4 elektromos kábelt (attól függően, hogy a wallbox milyen távolságban van a kapcsolótáblától vagy a töltőállomás típusától - wallbox/doublebox).

A wallbox beszerelését csak a szükséges képesítéssel rendelkező dolgozó végezheti

A wallbox használatához meg kell kérnie az ellenőrző technikust, hogy állítson ki vizsgálati jegyzőkönyvet.

Wallbox OlifeEnergyWallbox töltés közben