Az elektromos autó töltése a garázsban

Van vagy tervez elektromos autót, és otthoni vagy munkahelyi töltéssel is foglalkozik? Az elektromos autók töltése az otthoni garázsban a legáltalánosabb módja annak, ahogy az otthoni kényelemből oldja meg a töltést. Az új járművéhez mellékelt töltőkábelen kívül minden bizonnyal el kell döntenie, hogy hova csatlakoztatja. Normálisan otthon nincs 2-es típusú Mennekes aljzat a garázsban. Ezért valószínűleg egy wallbox vásárlását és felszerelését  kell megoldania. Az általunk otthoni Wallboxként emlegetett berendezés  kényelmes és egyszerű megoldás.

OlifeEnergy Wallbox

 

Otthoni wallboxot  választunk

Kínálatunkban a cseh OlifeEnergy gyártó wallboxait találja háromféle kivitelben, melyeket a garázsban a falra vagy tetőhelyiség  alatti oszlopra szerelnek fel. A legolcsóbb modellben csak olyan aljzatot találunk, ahol az előbb említett kábelt használhatjuk, ami a jármű csomagtartójában van. Miután csatlakoztatta a kábel dugóját a Wallbox aljzathoz, a másik végét pedig az elektromos autóhoz, a töltés azonnal megkezdődik. Nyilvánosan akadálymentesített garázs esetén, például cégnél a töltés csak a munkavállalóhoz rendelt RFID kártyával történő azonosítás után kezdhető meg.

Kényelmesebb kezelni a beépített kábellel (egyenes vagy csavart) otthoni wallbox-ot, ahol nem kell kihúzni a kábelt az autó csomagtartójából.

Gyakori kérdés, hogy mennyibe kerül egy wallbox?

OlifeEnergy Wallboxok

A Wallbox előnyei

  • Elektromos autók töltése otthon a parkolóban
  • Integrált kábel a járműhöz való gyors csatlakoztatáshoz
  • RFID azonosítás a harmadik fél általi illetéktelen töltés megakadályozására

A Wallbox hátrányai

  • A telepítés szükségessége
  • Helyhez kötött megoldás, nem viheti magával a nyaralóba

Van itt más megoldás is...

A hordozható csomagban található otthoni Wallbox funkcióit az AC Charger kínálja, ezért alkalmas elektromos autók otthoni töltésére is. Valójában mobil wallboxnak  is nevezhetjük. A forráshoz való csatlakoztatáshoz elegendő egy öttűs szabványos 3x400 V-os aljzat, amelyet gyakran már telepítve van a garázsába. Az AC Charger tartalmaz egy falra szerelhető panelt is, amelyre felakaszthatja a töltőmodult. Előnye, hogy utazáskor praktikus táskába csomagolva a töltőt magunkkal vihetjük az autó csomagtartójába. A töltő így magával utazik és az elektromos autót a nyaralóban vagy a szállodában tölti, ahol sokszor az üzemeltető tájékoztatásával a háromfázisú konnektorukból is fel lehet tölteni az autót, még ha nincs is a szállodában elektromos autók töltője, akkor is problémamentes.

Hordozható elektromos autós töltő SECTRON AC Charger